Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

13 April 2009

KEM REMAJA ISLAM SARAWAK 2009

Meniti alam yang mencurah pelbagai rasa,

Sarawak berteriakan menanti.Jaringan ISLAM perluaskan!

Ayuh!

MISI memperhebatkan dakwah!!!!!!


Sorotan sejarah dan keratan akhbar, banyak memaparkan kisah-kisah anak-anak remaja kini yang diserangi penyakit "misteri", hingga mereka lupa siapa diri mereka. Ada yang hingga lupa bahawa "solat itu adalah tiang agama".Yang dasyatnya, ada yang tidak tahu apa itu "syahadah". Na'uzubillah. Lagi-lagi di bumi Kenyalang. Cabaran anak-anak remaja Islam adalah hebat. Berhadapan dengan budaya asing. Hingga Buta pada intipati keISLAMan yang sebenar, ISLAM yang syumuliah, alamiah, waqi'ah dan lain-lain . Anutan ISLAM mereka menjadi ISLAM Sekularisme. ISLAM Liberalisme. Malah yang dasyatnya, tak tahu apa maksud ISLAM.


Atas ini, YAYASAN AMAL, JABATAN AGAMA ISLAM SARAWAK dan PERSATUAN MAHASISWA ISLAM SARAWAK mengambil inisiatif untuk mengelola KEM REMAJA ISLAM 2009 di MIRI.

Intipatinya:

Assalamualaikum wrh bkth,InsyaALLAH, Sahabat dan sahabiah yang dirahmati ALLAH, pada 29/5/2009 - 2/6/2009 , Yayasan AMAL cawangan Sarawak dengan kerjasama Jabatan Agama ISLAM Sarawak, dan PErsatuan Mahasiswa Islam Sarawak (PERMIS) akan menganjur KEM REMAJA ISLAM 2009, di MIRI. Sebarangan maklumat boleh sahaja berhubung terus dengan Sdr Mohamad Syukrani pada talian 019-8832372 atau email syukrans@gmail.com atau sdri Halida Untong pada talian 0168315145 atau email ida_leeda@yahoo.com

Kami juga berasa rendah hati untuk memohon sumbangan untuk kelancaran Program KEM REMAJA ISLAM 2009 , boleh lah terus menyumbang ke Akaun Bank Islam "Yayasan Amal Malaysia Caw Sarawak Unit Miri "11022010032002". Segala baik budi pihak tuan, amatlah kami hargai. Dengan sehubungan dengan itu, diharap pihak tuan, boleh maklumkan seberapa jumlah yang telah dimasukkan kepada pihak berkenaan untuk mempermudahkan segala urusan kelak:


Saudara Zhaharudin di talian 0133190529


Saudari Maliana di talian 0196006925

-ihsan 'copy paste' daripada blog kak maliana...Kak, makseh!!-

6 komentar:

myikhwanfiideen said...

Salam'alayk buat Dukturah!

-Alhamdulillah.. Dah ramai sy tgk shbt2 'menghunus' kris di blog2 masing2.. Promosi bsr2n barangkali.. Bgslah.. Kita tadah tgn moga kris yg dihunus bakal 'menusuk' hati adik2 utk mndpt suntikan pemantap IMAN khas d bumi kenyalang..

p/s-Sapa design logo tue..?

Miss Ishak said...

>myikhwanfiideen

'Alaykumsalam warahmatullah Ir.

Promosi nampak besar, harapannya kesannya pun besarlah kelak. Tanda menyahut teriakan pelbagai rasa bumi kenyalang. Harapannya nanti menyusul pulak siri kris ke2, ke3 dan seterusnya di sini.

"Kejayaan bermula daripada cita-cita dan harapan. Seperti mana pembebasan Constantinople bermula daripada impian dan cita-cita baginda Rasulullah."

-Terima kasih atas sokongan. Rasa terkilan jugak sebab hanya mampu beraksi belakang tabir je, tak dapat nak berada di tempat kejadian nanti.

Tang logo tu tak dapat pulak nak jawab, kena tanya sendiri pemilik asal isi entri tu.

Maliana said...

Assalamualaikum,

Rupanya di sitok sahabat berdiskusi. Entri asal sebenarnya dari Akhi Syukrani. Logo ya masih dalam proses untuk diperbaiki. Buat masa tok kita guna logo ya dolok. Mun ada cadangan, komen, teguran dll, boleh gunakan blog KRIS sebagai medium untuk berbincang, mencambah idea untuk KRIS, demi ISLAM, demi ALLAH.

Ahmad Firdaus Fuzai said...

Askum warahmatullah..
Kalau di zaman al-Arqam dulu Dakwah mereka meluas meliputi Sabah dan Sarawak disebabkan mujahadah mereka, InsyaAllah kita juga akan bermujahadah untuk sampaikan dakwah ini.
Semoga Ummat Islam kemabli merasakn ke'izzahan Islam..
" Saya nak tangan saya ini sedikit sebanyak membantu menegakkan Islam "

Miss Ishak said...

>Ahmad Firdaus Fuzai

-Tak teringin turun sarawak ke? Tengah cuti kan masa ni?

little khalifah said...

kak maliana ne tok ka??uia ka??